Genskab El Bullis fantastiske univers i dit eget køkken!
Vi har de berømmede ingredienser, der var med til at gøre El Bulli til Verdens bedste restaurant. Lav ’kaviar’ eller andre sjove typer sfære i køkkenet. Vi har startkits.

Model/varenr.: SK3019

Malto er et produkt, der er udvundet af tapioka og baseret på maltodextrin (kulhydrat). Det anvendes som fyldemiddel, men kan også absorbere olier. Fremtræder som et meget fint pulver. God kold og varm opløselighed. Når det blandes med olie, bliver det et pulver, der kan bearbejdes og som opløses i vandholdigt medium.

59,95
Model/varenr.: CO-10514-50

pakket i mindre portion.

Udvindes af alger. Har en evne til at gelere i forbindelse med calcium. Opløser man Algin i en væske og nedsænker det i Calcic, dannes der en tynd geléhinde om væsken. Disse kaldes Sfæres eller spheres. Kan også anvendes til fake Kaviar.

69,95
Model/varenr.: CO-10515-50

pakket i mindre portion.

Calcium salt i høj koncentration og letopløseligt. Bruges sammen med Algin når man laver spherification.

29,95
Model/varenr.: CO-10503-50

pakket i mindre portion.

Sodium citrat. Udvindes af citrusfrugter  og er almindeligvis brugt i fødevareindustrien til at forhindre oxidering af grøntsager og frugt.

Det har en evne til at reducere syre i maden og er nødvendig for at kunne lave sfæres af noget med højt syreindhold.

Opløses nemt og reagerer hurtigt.

29,95
Model/varenr.: CO-10515

600g. Calcium salt i høj koncentration og letopløseligt. Bruges sammen med Algin når man laver spherification.

169,00
Model/varenr.: CO-10530-50

pakket i mindre portion.

Sjov bobblende og prikkende effekt. Kan spises som de er, indkapslet i chokolade eller karamel. Mal dem til pulver og tilsæt det til is og sorbet.

Aflange granulater med en neutral smag.

79,95
Model/varenr.: CO-10503

600 gr. Sodium citrat. Udvindes af citrusfrugter  og er almindeligvis brugt i fødevareindustrien til at forhindre oxidering af grøntsager og frugt.

Det har en evne til at reducere syre i maden og er nødvendig for at kunne lave sfæres af noget med højt syreindhold.

Opløses nemt og reagerer hurtigt.

179,00
Model/varenr.: CO-10502

300gr. Et naturligt soja lecithinbaseret stof som gør det muligt at lave skum af juice eller andre vandlignende midler.

Opløses i kold væske og piskes op. Emulgerer desuden umulige sauser

295,00
Model/varenr.: CO-10511

Gelé-middel udvundet af cellulose fra grøntsager. Ulig andre gelé-midler, bliver Metil (med en metilcellulose base) først til gelé, når det bliver tilført varme. Når det er koldt opfører det sig som jævner. Der er mange variationer af viskositet, når det gælder metilcellulose og det påvirker det endelige resultat af gelification. Metil er ofte blevet valgt pga. dens gelificeringskraft og reabilitet.

Pulverform. Skal blandes, mens det er koldt. Ryst kraftigt og lad det hvile i køleskabet indtil det når 4° C, så det bliver fugtigt. Herefter, skal det opvarmes til 55° C. Når produktet igen er afkølet, mister det sin gelificerings kapacitet og bliver flydende.

450,00
Model/varenr.: CO-10495

EASY KIT Spherification indeholder: Algin (225 g), Gluco (200 g), Xantana (190 g), Gelly (Gelatine 200 Bloom)

indeholder desuden værktøj og recepter

1.195,00
Model/varenr.: CO-10522-50

pakket i mindre portion.

Yopol er yoghurt i pulverform, som gør det muligt at tilføre yoghurt smag til emner og på måder der normalt ikke er muligt med almindelig yoghurt. Er velegnet til kiks, kager, desserter og andre søde sager.

49,95
Model/varenr.: CO-10510

500g. Agar udvindes af rødalger eller tang og bruges som geleringsmiddel. Kan anvendes istedet for husblads hvor man ikke ønsker animalsk produceret fortykningsmiddel. Avendes også til gel spaghetti. Kan bevare formen op til 80 grader

595,00
Model/varenr.: CO-10514

Udvindes af alger. Har en evne til at gelere i forbindelse med calcium. Opløser man Algin i en væske og nedsænker det i Calcic, dannes der en tynd geléhinde om væsken. Disse kaldes Sfæres eller spheres. Kan også anvendes til fake Kaviar.

450,00
Model/varenr.: CO-10513

300gr. Monoglycerideer og diglycerideer fra fedt er udvundet af glycerin. Glice er en emulgator som kan indarbejde et vandligende middel i et fedtstof.

Det er en emulgator, der minder om olie, hvilket betyder, at det først skal nedbrydes med et fedt element og herefter sættes til det vandlignende element.

Købes som flager. Kan ikke opløses i vand. Det opløses i olie, der er varmet op til 60° C. Blandingen af olie og Glice i vand skal ske langsomt for at emulsionen bliver tilfredsstillende.

189,00
Model/varenr.: CO-10507

600gr. Xantana bliver udvundet fra en gæring af kornstivelse med en bakterie (Xanthomonas campestris) som man finder i kål. Resultatet er en gummi med fantastiske fortykkelses evner. Det har også et bemærkelsesværdigt potentiale som en "fastholder", hvilket betyder at den kan fastholde et emne på et givet niveau i en væske uden at det synker. Det kan også fastholde kulsyre.

Pulverform. Opløselige kold og varmt. Det kan tykne alkohol. Det er ekstremt modstansdygtigt over for frysning og optøning. Selvom det bliver opvarmet mister det ikke sin fortykkende effekt. Omrystes langsomt og lad det stå for sig selv og optage væske.

495,00